Waarden en verhalen

“Passion to innovate | Power to change” verwoordt wat iemand die voor Bayer werkt of wil werken, kan verwachten en wat ons als werkgever definieert. Maar wat heeft Bayer te maken met vissen? Of met gigantische bomen die net uit een science fiction-film komen? In de onderstaande verhalen vind je de antwoorden op deze vragen. Ze helpen je de boodschap achter de beelden te ontdekken en welk verband er is met onze waarden.

David versus Goliath

 

David versus Goliath

Waarom kiezen we een foto van een school vissen voor ons werkgeversmerk? Het verhaal achter deze foto toont hoe toewijding het leven van veel mensen kan verbeteren. En dat is precies de link met ons werkgeversmerk.

De vissen op de foto zijn niet zomaar vissen. Het zijn zo’n 5000 horsmakrelen, gefotografeerd door zeebioloog Octavio Aburto in Cabo Pulmo, Mexico. Het spectaculaire beeld toont een paringsritueel van de vissen waarbij ze in groep van de bodem van de oceaan naar de oppervlakte komen. Dit ritueel trok ook de aandacht van vissers die de vissen in grote getalen kwamen vangen – wat de populatie niet ten goede kwam. De bewoners zetten zich onvermoeibaar in om van hun baai een beschermd gebied te maken met strikte regels voor de visserij en namen het hierbij op tegen ‘grotere’ economische belangen als massatoerisme en grote visbedrijven. Of hoe David het – met heel wat inzet – toch van Goliath kan halen.

Singapores Superbomen

Singapores Superbomen

Wat heeft Bayer te maken met futuristische bomen die net uit een sci-fi film komen? Wel, de Superbomen in Singapore zijn een uitstekend voorbeeld van “Passion to innovate”.

Je vindt deze gigantische stalen sequoia’s in het hart van Singapore, tussen de wolkenkrabbers en de zee. Ze zijn niet alleen prachtige verticale tuinen met exotische orchideeën en varens, maar ook een toonbeeld van technologisch vernuft. Ze vangen regenwater op voor de planten die ze huisvesten, meten de temperatuur, absorberen hitte of stralen ze uit. Een aantal van de bomen zijn ook uitgerust met zonnepanelen. Een slimme oplossing dus, die een nieuw antwoord biedt op de milieuproblematiek waar Singapore mee te maken heeft.

 

Torenhoge groenten

Torenhoge groenten

Het verband tussen een mooi tuintje op het dak van een wolkenkrabber en Bayer? Dit soort tuinen is een relatief eenvoudig en duurzaam project dat zowel steden als bedrijven als Bayer kunnen opzetten.

Waar we vroeger vooral de kleur grijs prominent aanwezig was in steden, zien we nu groen opduiken van wilde planten en groeten. Zo’n groen dak heeft tal van voordelen: afkoeling op warme dagen, bescherming van de riolering bij hevige regen, zuurstofproductie, luchtfiltering en een thuis voor insecten en dieren. Een slimme manier om beschikbare ruimte optimaal te benutten die Bayer ook op een aantal sites toepast.

Licht in de duisternis

Licht in de duisternis

Wat heeft noorderlicht te maken met Bayer? Om een beeld te krijgen zoals datgene dat we gebruiken voor ons werkgeversmerk, moet je bereid zijn om onbekend terrein te betreden.

Als innovatief bedrijf is Bayer op zoek naar nieuwe manieren om wereldwijd de levenskwaliteit te verbeteren. En dat houdt in dat onze onderzoekers zich vaak een weg banen doorheen onbekend terrein, net zoals de pioniers op hun expedities doen.

Rijst om de planeet te voeden

Rijst om de planeet te voeden

Waarom kozen we dit beeld van rijstvelden voor ons werkgeversmerk? Rijst is een belangrijke bron van voeding voor een groot deel van de wereldbevolking en Bayer helpt de telers hun opbrengsten te vergroten.

Onze experten werken aan innovatieve oplossingen om zaden en gewassen te beschermen. Ze ontwikkelen ook nieuwe variëteiten van gewassen die beter bestand zijn tegen het soms extreme klimaat van bepaalde regio’s. Verder zorgen ze voor opleiding en bieden ze hen toegang tot kennis en nieuwe technologieën. Zo helpt Bayer de landbouwers om de kwaliteit van hun oogsten te verbeteren en draagt het tegelijk bij aan een duurzamere landbouw.

Zoek een job


Mijn sollicitatie

Informatie / Contact

Heb je een vraag? We staan je graag te woord. 

 

Laatste update: 06 nov 2018   Copyright © Bayer SA-NV | Bayer B.V.